CULTURELE EN MAATSCHAPPELIJKE ORGANISATIES
Binnen culturele organisaties zoals theatergroepen, filmhuizen, bibliotheken, poppodia, musea, en andere instellingen speelt sociale veiligheid een grote rol. En niet alleen voor de bezoekers, juist ook in het team.
Trainingsaanbod
Social Leadership: voor leidinggevenden
Social Safety: voor medewerkers en teams
Speaking Up: voor iedereen die zich beter wil leren uitspreken tegen discriminatie
SOCIAL LEADERSHIP TRAINING
Aanpak
In deze training staat het bevorderen van sociale veiligheid binnen uw organisatie centraal. We bespreken de cruciale rol die leidinggevenden vervullen als vertegenwoordigers van uw organisatie en de verschillende manieren waarop zij deze rol kunnen vervullen.
Wil je als leidinggevende een actieve rol in het creëren van een prettige werkplek voor iedereen? Ga dan voor de social leadershiptraining.
Casussen
Het tweede gedeelte van de training richt zich op concrete casussen met herkenbare situaties van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. We faciliteren het delen van ervaringen en bieden inzicht in effectieve benaderingen voor het omgaan met dergelijke situaties en het implementeren van preventieve maatregelen. Via deze casussen oefenen we gesprekstechnieken die helpen bij het voeren van respectvolle en veilige dialogen met slachtoffers en anderen die zich uitspreken tegen grensoverschrijdend gedrag.
Resultaat
Na afloop van de training heb je als leidinggevende concrete handvatten om een sociaal veilige werkomgeving te creëren en zelfverzekerd om te gaan met gesprekken over grensoverschrijdend gedrag.
SOCIAL SAFETY
TRAINING
Wil je met je team op een positieve manier aan de slag met inclusie en sociale veiligheid? Ga dan voor onze Social Safety training
Thema’s
Een centraal onderdeel van deze training is het bespreken van privileges, persoonlijke ervaringen en relaties met anderen. We faciliteren gesprekken over discriminatie, grensoverschrijdend gedrag en machtsdynamieken, gerelateerd aan situaties binnen uw organisatie. Zo identificeren we samen de factoren die bijdragen aan een inclusieve omgeving.
Aanpak
We benadrukken het feit dat individuen diverse ervaringen kunnen beleven in dezelfde omgeving. Gezamenlijk verkennen we de betekenis van sociale veiligheid en de benodigde stappen om dit te verwezenlijken.
We oefenen om op een doeltreffende, preventieve en positieve manier binnen uw organisatie te communiceren over deze thema's.
Resultaat
Na afronding van deze training heeft uw team een belangrijke dialoog geïnitieerd en beschikt het over praktische instrumenten om ongewenste situaties te voorkomen of te de-escaleren.
SPEAKING-UP TRAINING
Aanpak
De Speaking Up workshop is specifiek ontworpen voor personen die zich willen uitspreken tegen discriminatie, maar wellicht nog zoekende zijn naar de meest doeltreffende manieren om dit te doen. De workshop richt zich op thema's als seksisme, homofobie en racisme, maar ook op minder bekende vormen van discriminatie zoals validisme en transfobie.
Wil je leren om discriminatie te herkennen en je er tegen uit te spreken? Ga dan voor voor onze omstanderinterventie; de speaking-up training
Inhoud
De training is gestoeld op het idee dat het onrechtvaardig is als slachtoffers van discriminatie de enigen zijn die voor zichzelf moeten opkomen. We focussen op een open cultuur waarin in medewerkers handvatten hebben om zich effectief en de-escalerend uit te spreken wanneer zij discriminatie opmerken.
Resultaat
Tijdens deze workshop behandelen we de kenmerken van seksistische, racistische en homofobe opmerkingen en hoe het voelt wanneer deze, soms ogenschijnlijk onschuldige/kleine, opmerkingen op jou gericht zijn. Deelnemers ontwikkelen vaardigheden om dergelijke situaties te herkennen en oefenen met gesprekstechnieken die toepasbaar zijn in diverse contexten waarin discriminatie zich voordoet.